Dromen & Tekens, Bescherming & Bijgeloof

In haar droom krijgt Ayse te horen dat ze moet bidden. Gairoen hoort dat er drie maal op de deur wordt geklopt. Ook is iedereen wel eens een beetje bijgelovig. Je gaat bijvoorbeeld niet onder een ladder doorlopen en je bent blij dat die kat die oversteekt geen zwarte is. Maar, wat voor de een bijgeloof is, kan voor de ander juist een geloof zijn of bescherming bieden.

Bescherming

Je kunt je tegen kwade invloeden beschermen door te bidden, te offeren of amuletten te dragen.
Het afsteken van vuurwerk met oudjaar is ook bedoeld om de boze geesten te weren. Ook geesten kun je op een dwaalspoor brengen...

Dromen

Alles over dromen ...
In de rubriek Dromen vertellen jongeren en ouderen over dromen, die ze krijgen voor of na een overlijden en over droomsymbolen. Wat een droom voor je betekent is persoonlijk, maar vaak ook cultuurbepaald. Je kunt natuurlijk ook dagdromen, dromen over je liefde en over de toekomst. Stop deze dromen in de dromendoos.

Tekens

Voor of na een overlijden kunnen nabestaanden, maar ook anderen, tekens krijgen.
In alle culturen is hier sprake van. Het kan gaan om een lamp die aan en uitgaat, kloppen op de deur, vlinders in huis en nog veel meer.

Bijgeloof

In alle culturen is sprake van bijgeloof.
Je gaat bijvoorbeeld geen feestje geven op vrijdag de 13e, of je gaat niet naar een verjaardag in de maand waarin iemand is overleden.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten