Het leven is een cirkel....Deel 1.

Het leven is een cirkel...

Het leven is een cirkel.... deel 1

Ik ben Yasemin. Toen ik 17 jaar was, leerde ik mijn eerste vriendje kennen. Op een dag ontdekte ik dat ik zwanger was.

In 1997 leerde ik mijn eerste vriendje kennen, Milan. Ik was toen 17 jaar. Het was mijn eerste ervaring met een jongen. Hij was mijn eerste liefde. Niemand wist ervan. Ik ben Turkse en als meisje moet je als maagd het huwelijk in. Die boodschap kreeg ik altijd mee.
Het was dus belangrijk dit geheim te houden. Op een dag ontdekte ik dat ik zwanger was. Ik werd niet ongesteld en ging naar een winkel om een zwangerschapstest te halen. Ik zal nooit vergeten hoe erg ik me schaamde toen ik daar in de winkel om vroeg. Thuis ben ik naar het toilet gegaan en daar heb ik die test gedaan. De test bleek positief te zijn, toen ik dat zag viel ik bijna flauw. Ik wist niet aan wie ik het moest vertellen en hoe ik het moest zeggen. Ik heb er een paar dagen meegelopen, toen besloot ik mijn oudste zus in vertrouwen te nemen.
Mijn zus was vier jaar ouder. Ze staat heel dicht bij me. Ik vond het zo moeilijk het haar te vertellen. Als oudste hoort zij de eerste te zijn die dit soort dingen overkomt en nu was ik het. Ik schaamde me voor mijn zus. Ik was nog jong, zat op school en wilde nog zoveel. Met lood in mijn schoenen heb ik het haar verteld. Ze werd eerst boos en daarna was het: “Hoe gaan we dat oplossen?” Zo, is mijn zus.

Daarna ben ik het mijn vriend gaan vertellen. Het allerergste is dat hij het daarvoor al met mij had uitgemaakt, maar zo gek als ik op hem was bleef ik bij hem terugkomen. Mijn vriend is half Indisch, half Nederlands. Hij was toen 18 jaar. Hij klapte dicht toen hij het hoorde, was stil, liet geen emotie zien. Na een tijdje was het: “Wil je het houden?” “Nee”, zei ik: “ Ik wil het niet, ik wil studeren, ik ben er nog niet klaar voor.” Hij wilde het ook niet maar vroeg me wel of hij met me mee zou gaan. Maar ik liet hem weten dat mijn zus met me zou meegaan. Ik was zo kwaad. Ik gaf hem ook de schuld. Hij veranderde ook, werd afstandelijker. Het was toen ook uit tussen ons en hierna groeiden we nog meer uit elkaar. Met mijn zus ben ik, naar een abortuskliniek in Scheveningen geweest. De kliniek was op loopafstand van waar mijn vriend toen woonde. Nota bene op zijn verjaardag, 18 december 1998, was de afspraak gemaakt. Beiden, pure toeval. Ik ben daarna nog een keer door hem gebeld en we hebben oppervlakkig met elkaar gepraat. Tien maanden later spraken we een keer af. Twee maanden daarna, in september, stond hij opeens, op een regenachtige dag, voor mijn deur. Ik woonde toen net een paar maanden samen met mijn zus. Ik was zo blij en dacht stiekem dat hij me kwam vertellen dat hij me terugwilde, maar toen vertelde hij dat hij een nieuwe vriendin had en heel gelukkig met haar was. Vervolgens gaf hij mij een boek ‘Eerst geloven dan zien’ en wenste mij het allerbeste. Ondanks de pijn en het besef dat ik hem nooit meer zou zien, was ik oprecht gelukkig voor hem. Hoe kon ik hem ooit vergeten. Hij was de liefde van mijn leven en mijn eerste vriendje.

Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar deel 2

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
ik heb het ademloos gelezen! ik krijg er echt kippevel van. wel een romantische verhaal.
Supermooi verhaal.. Krijg er kippenvel van. Ik vind je heel moedig en heel sterk, er zijn zoveel meisjes die met dit soort geheimen rondlopen. Verschrikkelijk dat het een geheim moet zijn.
Ik vind het heel goed van je dat je dit verhaal vertelt. Ik denk dat niet iedereen dat durft. Je bent een voorbeeld voor anderen. Ben erg benieuwd naar het vervolg.
Cheraine Aaliyah

Meld misbruik!
Wat een mooooooi verhaal.. Ik herken het laatste wel. Dat je eigenlijk zoveel om iemand geeft en hem dan gewoon het beste gunt, desondanks je niet meer met elkaar bent.. Ik wil je echt veel sterkte wensen ermee..

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten