Tips voor een succesvolle relatie/ huwelijk

Malika, die ook haar verhaal heeft verteld, geeft tips voor een succesvolle relatie/ huwelijk. De tips hebben met haar achtergrond te maken. Kan jij je daarin vinden of is het voor jou heel anders? Wat is voor jou belangrijk?

De Top-10-Lijst!

1.Trouw niet als je nog erg jong bent

Trouw niet op jonge leeftijd. De meest geschikte leeftijd voor meisjes is 24 jaar en voor jongens 25 jaar. Je hebt dan mogelijk al een studie afgerond en hebt nagedacht over de voorwaarden waaronder je wilt trouwen. Je kunt dan ook beter aan ouders en familie duidelijk maken of je wel of niet wilt trouwen omdat je niet meer zo onzeker bent.

2. Maak verwachtingen ten opzichte van elkaar duidelijk voor het huwelijk en maak afspraken met elkaar

Als je jong bent, is het moeilijk aan te geven wat je wensen en behoeften zijn. Toch is dat belangrijk om te voorkomen dat je in je huwelijk problemen krijgt. Geef het aan als je een opleiding wilt doen of wilt werken. Geef het aan of je een hoofddoek om wil doen of niet.

3. Neem de tijd voor het huwelijk om de jongen en zijn familie beter te leren kennen

Bij uithuwelijking en bij gearrangeerde huwelijken heb je vaak weinig tijd elkaar beter te leren kennen, met name als een van de twee niet in het land van herkomst woont. Met name bij zg. importhuwelijken en bij gemengde huwelijken is deze tijdsfactor, gezien het verschil in achtergrond van belang om te kijken of men wel bij elkaar past.

4. Kies als het kan voor een eigen huis en ga niet inwonen bij schoonfamilie

Vaak moet je als vrouw dan alles doen in het huishouden en is je positie ondergeschikt aan schoonzussen en schoonbroers.

5. Zorg ervoor dat de man bij conflicten met zijn ouders jouw kant kiest

Vaak zijn er conflicten tussen een schoondochter en de moeder van haar man. Deze wil
vaak haar zoon blijven claimen. Bij conflicten is het moeilijk te kiezen voor de man omdat er een grote loyaliteit is naar ouders.

6. Vaardigheden zijn belangrijk als: luisteren, praten met elkaar, informatie verzamelen, onderhandelen met elkaar, grenzen stellen en compromissen sluiten. Maar ook humor en het samen plezier hebben is belangrijk

7. Informeer elkaar

Informeer elkaar over elkaars gewoonten en gebruiken om elkaar beter te leren begrijpen. Dit is ook voor bi-culturele relaties erg belangrijk.

8. Zorg dat je door de familie wordt geaccepteerd

Dit kan de druk op de relatie verminderen, waardoor je meer de ruimte hebt elkaar beter te leren kennen. Je kunt als ouders achter je staan ook op hun steun rekenen bij problemen in het huwelijk.

9. Wederzijdse acceptatie, respect en liefde, alleen kunnen zijn en de ruimte krijgen en geven je te ontwikkelen zijn belangrijk

10. Een partner die in Nederland is opgegroeid, hoeft zich niet meer aan te passen aan de Nederlandse cultuur

Als je partner in Nederland is opgegroeid kan dat voordelen hebben en is er minder sprake van aanpassing. Je partner is dan ook minder afhankelijk van jou.
Praat hier van te voren over met elkaar en besef wat afhankelijkheid van een man aan jou en gemis van zijn familie kan betekenen voor jullie relatie.

Door: de redactie -IW-

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat goed, zeg, deze tips. Ook al weet je nooit hoe de toekomst zal gaan, het is wel heel belangrijk om goed na te denken en samen te praten voor je zo'n grote stap, als trouwen, gaat zetten. Je kunt leren van mensen die al ervaring hebben. Het belangrijkst is, denk ik, jezelf blijven en open zijn naar de ander, maar ook duidelijk zijn in wat jij wel en niet wilt. Bedankt, Malika

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten