Het leven is een cirkel.... Deel 5

We zijn weer bij elkaar

Het leven is een cirkel.... Deel 5

We zijn weer bij elkaar

Op een dag stond mijn ex ’s morgens vroeg voor de deur om nog wat spullen op te halen. Eenmaal binnen pakte hij uit het niets mijn mobiel en bekeek mijn sms’jes met Milan. Hij ontdekte mijn onschuldige smsjes aan Milan en hij flipte. Deze bewaarde ik namelijk omdat het me een goed gevoel gaf. Hij werd agressief, zei dat ik was vreemd gegaan en belde woedend Milan op, mijn liefde. Die mailde vervolgens instinctief naar mijn beste vriendin en zei dat ze de politie moest waarschuwen, dat ik in gevaar was. Dat was maar goed ook Ik werd bedreigd, hij had me opgesloten en ik was bang. Ik begreep best dat hij boos was en teleurgesteld, maar ik was ook echt bang voor mijn leven. Ik begreep zijn woede, omdat ik de relatie had beëindigd en hij nog verder wilde. Maar dit stond helemaal los van mijn liefde voor Milan. Toen de politie kwam, bleef ik rustig en zei dat er niets aan de hand was. Daarna bedaarde mijn ex, en liet me gaan. Ik ben huilend de deur uitgerend, heb eerst in de auto gehuild en ben naar Milan, mijn liefde gereden.

Vanaf die dag was het weer aan. Hij sloot me in zijn armen, een gevoel zo onbeschrijfelijk, alsof ik na een jarenlange gevangenschap eindelijk weer vrij was. In zijn armen voelde ik mij thuis. Ik realiseer me achteraf dat als dit niet was gebeurd, ik me ook niet zo kwetsbaar had opgesteld. Nu was er ruimte voor eerlijkheid en openheid en kon ik zonder terughoudendheid mijn gevoelens kwijt, was ik mezelf.

Hoe het nu gaat? Ik probeer me op het positieve te focussen, het is een lange weg geweest en we zullen nog een lange weg hebben te gaan. We zijn nu na zo lang samen en proberen er samen het beste van te maken. Het is niet makkelijk, omdat we allebei een bagage hebben en er tal van emoties loskomen. Maar dit was geen verrassing voor ons. Ik was een lange tijd zelfs in de relatie in vol ongeloof. Ik was door wat er was gebeurd zo bang om weer door hem verlaten te worden. Dit uit ik ook tijdens de relatie in mijn gedrag. Soms bewust soms onbewust. Hij wordt er gek van. Als hij soms niet op een sms’je reageerde dacht ik: hij houdt niet meer van me. Hij wist niet hoe hij me gerust moest stellen. Ik ben op veel gebieden erg zelfverzekerd, maar bij hem ben ik soms weer onzeker. Mogelijk heeft dat ook te maken met vroeger, met het verscheurde gezin waar ik uit kom. Ik krijg wel professioneel hulp nu. Toch ben ik sterk. Hij is sterk. We houden onvoorwaardelijk van elkaar. Ik ben inmiddels 31 en heb het nodige meegemaakt waardoor ik achter mijn eigen identiteit ben gekomen. Ik weet nu heel goed wat ik wel en niet wil, ik heb een goede baan en werk nog altijd elke dag aan mezelf. Eigenlijk zijn we allebei net twee gewonde vogels ... maar de liefde is sterk waardoor we moeilijkheden op onze weg samen kunnen en zullen overwinnen.

Want hij is mijn eerste en laatste grote liefde…

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
wooow, ik vond het zoo mooie verhaal dat na jarenlang tog maar zo erg van elkaar houden. zo gek opelkaar zijn. ik vond het zo bijzonderverhaal. jullie liefde is zo groot dat je een film van kan maken, een romantische film.
Cheraine Aaliyah

Meld misbruik!
Mooi hoor. Geduld beloont en alles komt dan goed.. :)
lieve anoniem..ook ik heb alle delen gelezen, wat kun je mooi schrijven en het is heel goed dat je beseft dat de moeilijke ervaringen jou sterker hebben gemaakt. Geniet van de mooie dingen, til niet te zwaar aan kleine dingen. Je hebt je verlies uit het verleden een plek gegeven en ik hoop dat je in jezelf blijft geloven.
Dochter

Meld misbruik!
Ik heb ook al je delen gelezen. Mooi hoe je alles hebt beschreven. Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het allemaal is geweest. Je verdient het om gelukkig te zijn en ik wens je alle geluk toe!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten